Citi: Αυξάνει την τιμή-στόχο για την Jumbo στα €32,50 ευρώ

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη της εισηγμένης προχωρά ο οίκος, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα 2023. Διατηρεί σύσταση "buy", τι αναμένει για το μέρισμα.

Citi: Αυξάνει την τιμή-στόχο για την Jumbo στα €32,50 ευρώ

H Citi επικαιροποιεί τις εκτιμήσεις της για την Jumbo, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα του 2023 -καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν 5% πάνω από τις εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας- και τη βελτίωση της ανάπτυξης τον Μάρτιο φέτος κατά 17% σε ετήσια βάση έναντι -3% τον Φεβρουάριο.

«Η Jumbο κατάφερε να διατηρήσει το μικτό περιθώριο κερδοφορίας της σχεδόν αμετάβλητο πέρυσι και διατήρησε σταθερό έλεγχο του κόστους. Σύμφωνα με τα σχόλια της διοίκησης, τόσο οι πωλήσεις όσο και τα περιθώρια κέρδους πάνε καλά μέχρι στιγμής (πωλήσεις +6% σε ετήσια βάση φέτος στο πρώτο τρίμηνο), αλλά η βασική αβεβαιότητα σχετίζεται με το υψηλότερο κόστος ναυτιλίας, εν μέσω διαταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη πίεση στα περιθώρια κέρδους.

Αυξάνουμε τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2024 κατά 4%, αντανακλώντας τα ισχυρότερα περιθώρια, βλέποντας αύξηση πωλήσεων +8% και +7% EPS το 2024, ελαφρώς κάτω από τις τρέχουσες προβλέψεις (8% και 10% αύξηση πωλήσεων / EPS), καθώς λαμβάνουμε υπόψη κάποια πίεση στα μικτά περιθώρια (-70 μονάδες βάσης φέτος). Η τιμή-στόχος μας κινείται στα 32,5 ευρώ (από 31,5 ευρώ), υποδηλώνοντας στόχο για τον δείκτη P/E περίπου στις 14 φορές και διατηρούμε τη σύσταση αγοράς», εξηγεί η Citi.

«Αυξάνουμε τα EPS 2024-2025 κατά περίπου 4%, αντανακλώντας τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους, δεδομένου του περσινού έτους. Η μετοχή διαπραγματεύεται στις 11,7 φορές τον δείκτη P/E για φέτος με βάση τις εκτιμήσεις μας, κοντά στον μέσο όρο της 10ετίας (12 φορές), αν και σημειώνουμε βελτιωμένο προφίλ κερδών και διανομής μετρητών, καθώς και πιο εποικοδομητικές μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας σε σχέση με την τελευταία δεκαετία.

Η τιμή-στόχος των 32,5 ευρώ προκύπτει με βάση τον μέσο όρο της αποτίμησης με βάση τον πολλαπλασιαστή EV/EBITDA (αναμένοντας ότι η μετοχή θα διαπραγματεύεται στις 9 φορές τον δείκτη EV/EBITDA του 2025) και της αποτίμησης με βάση τη μεθοδολογία DCF (υποθέτοντας WACC 9% και τελική ανάπτυξη 2,5%).

Διατηρούμε τη θέση Buy και βλέπουμε την Jumbο ως έναν καλά διοικούμενο όμιλο, με υψηλή ορατότητα στην ανάπτυξη των καταστημάτων, προσφέροντας μεσοπρόθεσμα υψηλή ανάπτυξη σε μονοψήφια επίπεδα ενώ αναμένουμε περίπου 9% μερισματική απόδοση το 2024», καταλήγει η Citi.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video