FESBU14 - EURO STOXX Banks Contract (September/2014 Delivery) - ωριαίο διάγραμμα: Η ανοδική διάσπαση θα αποδειχθεί έγκυρη;

Ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός Ορθογώνιο αποτελείται από 2 παράλληλες (ή σχεδόν παράλληλες) οριζόντιες γραμμές, την άνω η οποία λειτουργεί ως αντίσταση και την κάτω σε ρόλο στήριξης.

FESBU14 - EURO STOXX Banks Contract (September/2014 Delivery) - ωριαίο διάγραμμα: Η ανοδική διάσπαση θα αποδειχθεί έγκυρη;

Στο κάτω όριο του σχηματισμού, κάποιοι επενδυτές θεωρούν τη μετοχή (ισχύει για όλα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα) ως ευκαιρία για αγοραστικές τοποθετήσεις, ενώ στο άνω όριο κάποιοι άλλοι τη βλέπουν ως ακριβή και προβαίνουν σε πωλήσεις. Μεταξύ αυτών των 2 πλευρών υπάρχει και ένα τρίτο γκρουπ, το οποίο αδιάφορο για τα θεμελιώδη εκτελεί συναλλαγές εκμεταλλευόμενο την κίνηση εντός του εύρους του σχηματισμού.


Κάποια στιγμή η διελκυστίνδα αυτή τελειώνει με κλείσιμο πέραν των ορίων του Ορθογωνίου και την τάση να συνεχίζει προς την κατεύθυνση της διάσπασης. Ενδεχόμενη κίνηση επιστροφής (pullback ή throwback) θα πρέπει να κρατήσει την μετοχή εκτός σχηματισμού και η πρότερη τάση να συνεχιστεί μετά από λίγο. Επανείσοδο σε αυτόν θα σημάνει ότι η διάσπαση δεν ήταν έγκυρη και ότι η στρατηγική μας θα πρέπει να επανεξεταστεί.


Το συμβόλαιο του EURO STOXX Banks παραδόσεως Σεπτεμβρίου/2014 (FESBU14), αφού διέσπασε τον σχηματισμό, δοκιμάζει το άνω όριο αυτού (throwback) και δη τις 143.2 μονάδες. Προσοχή στην περίπτωση που κινηθεί χαμηλότερα και από τις 141.3 μονάδες. Το κλίμα θα έχει αντιστραφεί πλήρως προς το αρνητικό.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video