S&P 500: Θα επαναληφθεί το μοτίβο; (ημερήσιο διάγραμμα)

Γεωπολιτικές εξελίξεις και μάκρο δίνουν ένα αρνητικό τόνο στις αγορές, αυξάνοντας την μεταβλητότητα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική και θα παραμείνει έτσι, μέχρι και την διάσπαση σημαντικών σημείων καμπής.

S&P 500: Θα επαναληφθεί το μοτίβο; (ημερήσιο διάγραμμα)
Όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα σχόλια, το μοτίβο που επικρατεί μέχρις στιγμής είναι η γρήγορη απορρόφηση κάθε φορά των όποιων πωλητικών πιέσεων εμφανίζονται. Αν και η διάσπαση της αντίστασης των 1985.59 μονάδων, Rd1, αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, δεν θα πρέπει να προεξοφλήσουμε κάποια τοπική κορυφή αλλά να περιμένουμε την διάσπαση των 1952.86 μονάδων, Sd6, πριν εξετάσουμε την έναρξη short θέσεων. Στηρίξεις στην περίπτωση αυτή εντοπίζουμε πέριξ των 1925.78 μονάδων, Sd5, όπου πέραν του τοπικού χαμηλού, συγκλίνει το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 38.2% της κίνησης από τα χαμηλά της 11/4 έως τα υψηλά της 3/7, η ανοδική γραμμή τάσης RTd2 και ο ΕΜΑ 52 περιόδων.

Κίνηση σε νέα υψηλά, πέραν του ότι για ακόμη μια φορά θα έχει βρει αρκετούς επενδυτές στην λάθος πλευρά της τάσης, θα ανοίξει το δρόμο για το ψυχολογικό όριο των 2000 μονάδων.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video