DAX: Κάνουμε trade την αντίδραση και όχι την είδηση

Αν και το κλίμα λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων είναι αρνητικό, η προσοχή μας πρέπει να εστιάσει στο αν ο DAX διασπάσει κρίσιμα "τεχνικά" σημεία.

DAX: Κάνουμε trade την αντίδραση και όχι την είδηση
Η απρόσμενη και συνάμα τραγική εξέλιξη στην κρίση της ανατολικής Ουκρανίας, φέρνει τον γεωπολιτικό παράγοντα ξανά στο προσκήνιο, επηρεάζοντας την ψυχολογία των επενδυτών. Η προσοχή μας δεν πρέπει να στραφεί στην βαρύτητα των ειδήσεων, αλλά στην διαγραμματική συμπεριφορά του δείκτη και στο αν διασπαστούν ή όχι σημαντικά σημεία καμπής.

Η προσέγγιση του DAX με ένα χάσμα τιμής ανοίγματος στην ισχυρή βραχυπρόθεσμη ζώνη στήριξης των 9666.70-9617.59 μονάδων, SZi1, έχει προσελκύσει αγοραστές. Κάλυψη του παραπάνω χάσματος θα σημάνει αντιστροφή του αρνητικού κλίματος, ενώ ο δείκτης θα δοκιμάσει για τρίτη φορά την αντίσταση των 9871.58 μονάδων, Ri4.

Αντιθέτως συνέχιση των πωλητικών πιέσεων με κίνηση κάτω από της στήριξη SZi1 και την μεταβλητότητα να διατηρείται αυξημένη, θα σηματοδοτήσει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις δεν έχουν αφομοιωθεί και αξιολογηθεί πλήρως. Σε αυτή την περίπτωση στηρίξεις αναμένουμε πέριξ των 9500 μονάδων.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video