Russell 2000: Ο κ. Fibonacci μας... προσκαλεί!

Παρά το ειδησεογραφικά αρνητικό κλίμα, η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στην εικόνα που ¨μεταδίδουν¨ τα διαγράμματα και στους σχηματισμούς που δημιουργούνται.

Russell 2000: Ο κ. Fibonacci μας... προσκαλεί!

Όπως αναφέραμε και στο πρωινό μας σχόλιο για τον DAX, αυτό που πρέπει να κάνουμε trade είναι η αντίδραση και όχι η είδηση. Αν και το κλίμα είναι αρνητικό λόγω των εξελίξεων σε ανατολική Ουκρανία και Λωρίδα της Γάζας, στο συμβόλαιο του Russell 2000 (mini) εντοπίζουμε ένα στήσιμο συναλλαγής που προδιαθέτει, υπό προϋποθέσεις, για μεσοπρόθεσμη ανοδική αντίδραση.

Η σύγκλιση του τοπικού χαμηλού την 4/6 με το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 61.8% της κίνησης από τα χαμηλά της 16/5 έως τα υψηλά της 2/7 αποτελεί πιθανό σημείο στήριξης ενώ η κίνηση του Stochastic Slow (10,5,5) σε υπερ-πουλημένη περιοχή, είναι πολύ πιθανό να προσελκύσει αγοραστές.

Απαραίτητη προϋπόθεση εξέτασης έναρξης αγοραστικών θέσεων αποτελεί η δημιουργία στο ημερήσιο διάγραμμα σχηματισμού κεριών ανοδικής αντιστροφής και κίνηση του ταλαντωτή πάνω από την υπερ-πουλημένη περιοχή και δη το όριο του 20. Τιμή στόχο αποτελούν οι 1171.30 μονάδες, αν και κάποια κατοχύρωση κερδών αναμένουμε και στα επίπεδα των ΕΜΑ 22 και 52 περιόδων.

Αν αντιθέτως οι πιέσεις συνεχιστούν, το συμβόλαιο θα δοκιμάσει την πολύ ισχυρή μεσοπρόθεσμη στήριξη των 1073.90 μονάδων, διάσπαση της οποίας θα ολοκληρώσει και τον κλασσικό διαγραμματικό σχηματισμό καθοδικής αντιστροφής, Διπλή Κορυφή.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε ότι ένα στήσιμο για εκτέλεση μιας συναλλαγής είναι διαφορετικό από το σήμα εκτέλεσής της.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video