EURO STOXX 50: Το καθοδικό σενάριο παραμένει σε ισχύ. (ημερήσιο διάγραμμα)

Οι τεχνικοί δείκτες συνηγορούν προς την συνέχιση του καθοδικού σεναρίου, αρκεί ο EURO STOXX 50 να διατηρηθεί κάτω από σημαντικά σημεία καμπής.

EURO STOXX 50: Το καθοδικό σενάριο παραμένει σε ισχύ. (ημερήσιο διάγραμμα)
Η αύξηση της μεταβλητότητας όπως αποτυπώνεται από τους ανοδικούς δείκτες ATR(10) και ATR(22), εκφράζει την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και την επίπτωση που θα έχουν στην ευρωπαϊκή οικονομία ενδεχόμενες κυρώσεις προς την Ρωσία.

Μέσω του εν εξελίξει κλασσικού διαγραμματικού σχηματισμού Σημαίας (γκρι σκιασμένο ορθογώνιο), ο EURO STOXX 50 επαναδοκιμάζει την αντίσταση των 3206.47 μονάδων, σε μια αναμενόμενη κίνηση επιστροφής (pullback). Καθοδική διάσπαση των 3132.87 μονάδων θα ολοκληρώσει τον παραπάνω σχηματισμό με την πρότερη τάση να συνεχίζει και το δείκτη να δοκιμάζει την ισχυρή μεσοπρόθεσμη ζώνη στήριξης των 2971.47-2916.7 μονάδων, SZd1. Η ανοδική γραμμή τάσης RTd1 αν και δεν είναι έγκυρη ακόμη, αναμένουμε να προσελκύσει κάποιους αγοραστές.

Σε περίπτωση που η βραχυπρόθεσμη συσσώρευση συνεχίσει και διασπαστούν ανοδικά οι 3206.47 μονάδες, δεν θα βιαστούμε να πανηγυρίσουμε το τέλος της μεσοπρόθεσμης πτώσης. Θα πρέπει ο δείκτης να κινηθεί πάνω από τις γραμμές τάσης FTd1 και RTd2 (η έγκυρη ανοδική γραμμή τάσης μετά την διάσπασή της μετατρέπεται σε αντίσταση), αλλά και να σχηματιστούν υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video