Μπαίνει στον MSCI Standard η Τέρνα Ενεργειακή

Με μια προσθήκη στον δείκτη MSCI Standard η αναθεώρηση. Πώς διαμορφώνεται η τεχνική εικόνα της αγοράς σε επίπεδο Γενικού και Τραπεζικού Δείκτη. Η μάχη για τις 900 μονάδες.

Μπαίνει στον MSCI Standard η Τέρνα Ενεργειακή

Την ένταξη της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή στον MSCI Standard (και τη διαγραφή από τον Small Cap) ανακοίνωσε ο οίκος στο πλαίσιο της αξιολόγησης που διενήργησε. Η μετοχή βγαίνει από τον χαμηλότερο δείκτη. Στον δείκτη έως τώρα υπήρχαν οκτώ μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, ΕΤΕ και Μυτιληναίος.

Η τεχνική εικόνα της αγοράς

Σε ότι αφορά ευρύτερα την τεχνική εικόνα της αγοράς, οι δύο δείκτες με σημασία , ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών αλλά και του Γενικού Δείκτη, πλησιάζουνε με ‘ορμή’ περιοχές που ήταν σημαντικές αντιστάσεις σε προηγούμενες ‘επισκέψεις’ τους.

Ο Γενικός Δείκτης είναι πολύ κοντά στο τεχνικό όριο των 890 -900 μονάδων και ήδη τρέχει ένα ανοδικό σερί 100 μονάδες από τις αρχές του προηγούμενου μήνα. Το καλοκαίρι, η αγορά δίστασε στην επίσκεψη στην περιοχή των 900 μονάδες και επέστρεψε στη ζώνη άμυνας των 800 μονάδων. Το κλίμα ωστόσο στο εξωτερικό ήταν ελαφρώς χειρότερο, ενώ στην τρέχουσα συγκυρία βοηθιέται από τα αποτελέσματα των εταιρειών που είναι δυνατά και το καλύτερο momentum στις αμερικανικές μετοχές. Η στήριξη στην τρέχουσα πορεία είναι οι 846-852 μονάδες.



Ο δείκτης «βαρόμετρο» για τη εγχώρια αγορά είναι πάντως ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος φέτος υπεραποδίδει έναντι όλων των μετοχικών αγορών στην Ευρώπη, εξαιτίας της αλλαγής σελίδας στα θεμελιώδη του κλάδου. Στις 660-666 μονάδες η σοβαρή αντίσταση στην αγορά του τραπεζικού δείκτη, διάσπαση της οποίας ανοίγει το δρόμο για αρκετά υψηλότερα, ήτοι 100 μονάδες υψηλότερα. Αντίστοιχα, η σοβαρή στήριξη είναι επίσης 100 μονάδες χαμηλότερα άρα σχετικά σύντομα ο δείκτης των τραπεζών θα δώσει την κίνηση και στην ευρύτερη αγορά. Όντας ελαφρώς υπεραγορασμένη ο δείκτης των τραπεζών, η διόρθωση έως τις 622-627 μονάδες, δημιουργεί ιδανική συνθήκη προσπάθεια υπέρβασης των 660-666 μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση, αφήνουμε, ωστόσο, ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πώς η ‘άγρια’ αγορά των κρυπτονομισμάτων μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες αποστροφής του ρίσκου σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία, συνθήκες που θα επηρεάσουν και την εγχώρια αγορά μετοχών.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video